Vorig jaar werd voor het eerst een Mossel Drive Thru gehouden bij Braber Groenvoorziening in Renesse. Dit jaar mag het groter en gekker en kunnen mensen bijvoorbeeld ook op de scootmobiel door de drive-thru om een emmertje mosselen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorig jaar werd voor het eerst een Mossel Drive Thru gehouden bij Braber Groenvoorziening in Renesse. Dit jaar mag het groter en gekker en kunnen mensen bijvoorbeeld ook op de scootmobiel door de drive-thru om een emmertje mosselen. © Ernesta Verburg

Voertuigen vol mosselen uit de drive-thru, zodat een ziek kind vakantie kan vieren

RENESSE - Kofferbakken vol mosselen en dat in een oneindige stroom auto’s. Zo zou Marieke Braber-Schot het liefst willen dat de tweede Mossel Drive Thru op 7 augustus in Renesse verloopt. Want het betekent dat er weer een jaarrond vakanties kunnen worden bekostigd voor gezinnen met ernstig zieke kinderen en mensen met multiple sclerose (MS).

  1. Juf Tineke heeft zeker een derde van de Bruënaren leren lezen
    PREMIUM

    Juf Tineke heeft zeker een derde van de Bruënaren leren lezen

    BRUINISSE - Vraag een jonge Bruënaar van wie hij heeft leren lezen en dikke kans dat hij juf Tineke noemt. Ze heeft zeker een derde van de inwoners leren lezen sinds ze bij basisschool Op Dreef ging lesgeven. Dat is inmiddels twintig jaar geleden. Tineke Verspoor (61) staat het dubbele daarvan voor de klas. Donderdag is ze in het zonnetje gezet, samen met vertrekkende juffen Janny Venderbosch en Ina de Waal, die na 18 en 26 jaar de Bruse school verlaten. Juf Tineke gaat nog even door. Ze hoopt 46 jaar in het onderwijs vol te maken.