Volledig scherm
De Koopmansdank. © Guido van der Heijden

Vlaamse kotter vlotgetrokken op strand Westenschouwen

WESTENSCHOUWEN - De Vlaamse kotter Z-80 Silverpit is maandagavond voor de Schouwse kust in de problemen geraakt en vastgelopen op het strand bij Westenschouwen. De reddingsboten Koopmansdank en de Fred van het KNRM-station Neeltje Jans waren snel ter plekke om hulp te verlenen.

"Het was gelukkig puntje hoog water, waardoor we de kotter vrij gemakkelijk konden lostrekken", zegt woordvoerder Bart-Jan van Zetten van het KNRM-station. "Was het een uurtje later gebeurd, dan hadden ze daar nog wel een tijdje gelegen."

De Silverpit is met vier opvarenden naar de Buitenhaven op Neeltje Jans gesleept. Daar werd de garnalenkotter uit Zeebrugge dinsdag aan een technische inspectie onderworpen. Aanvankelijk was het vermoeden dat het roer verloren was gegaan, nadat de schroef in een net verstrikt was geraakt.

Daar werd de garnalenkotter uit Zeebrugge dinsdag aan een technische inspectie onderworpen. Aanvankelijk was het vermoeden dat het roer verloren was gegaan, nadat de schroef in een net verstrikt was geraakt. De Z-80 raakte stuurloos en liep op het strand. In de Buitenhaven hebben duikers de schade onderzocht en die bleek mee te vallen, vertelt schipper Johannes Post van de Koopmansdank. Het roer zat er nog gewoon aan, maar was vastgeslagen door het net. Nadat de touwen waren weggesneden, kon de Silverpit weer terug naar zee.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Concert The Animals in Bruinisse

    Concert The Animals in Bruinisse

    BRUINISSE - De Britse popgroep The Animals (House of the Rising Sun) krijgt er niet genoeg van. De oude rotten komen zaterdag 27 oktober voor de tweede keer dit jaar naar Schouwen-Duiveland. Op 31 maart en 1 april stonden ze in Brogum Zierikzee. Nu komen ze naar Bruinisse voor een concert in dorpshuis De Vanger. Drummer John Steel (77) richtte in 1957 de band met Eric Burdon in 1957 op. Toetsenist Mick Gallagher is ook van het eerste uur en nog steeds van de partij. De huidige formatie bestaat verder uit zanger/gitarist Danny Handley (die Burdon vervangt) en bassist Roberto Ruis. De Nederlandse band De Maskers 2.0 mag het publiek in Bruinisse opwarmen. Het programma begint om 20.30 uur.