Visrestaurant BRU 17 slaat de vleugels verder uit: ‘Alles nét even wat professioneler doen’
Het is nog te vroeg om de grote trom te roeren. ,,Daar ben ik niet van, zo lang er nog een kansje bestaat op een kink in de kabel”, zegt eigenaar Niels Habraken. Maar als de gemeenteraad straks definitief een klap geeft op de verkoopovereenkomst voor het terrein aan de Reparatiehaven, dan krijgt visrestaurant BRU17 alle ruimte om z’n vleugels verder uit te slaan.
Dat het zo snel zo’n succes zou worden, hadden we nooit verwacht
Burgemeester en wethouders zijn al akkoord met de verkoop van de openbare grond achter het restaurant aan Habraken en scheepsbouwer Padmos. De loods en andere opstallen op dat tussen beide bedrijven ingeklemde terrein zijn al in hun bezit. Dat kochten ze twee jaar geleden na sluiting van jachtwerf OJW. Habraken vertrouwt er op dat ook de raad zal instemmen en hij zijn al langer gekoesterde uitbreidingsplannen eindelijk kan verwezenlijken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Nieuwe eigenaren van Whizz Burger zijn beiden 23 jaar: ‘Alles begint gewoon bij keihard werken’
Vanaf woensdag zijn Kayo Valkenburg (23) en Kelly Ooijens (23) de eigenaren van de bekende snackzaak Whizz Burger in hartje Renesse. Op zo’n leeftijd en in een steeds duurdere tijd een eigen zaak beginnen is bijzonder. ,,Ik vind het wel spannend.” -
PREMIUM
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
PREMIUMMET VIDEO
Watersnoodramp maakt nu meer los dan ooit: ‘In het museum is het twee keer zo druk als normaal’
De belangstelling voor de Ramp is dit jaar ongekend groot. Ook Siemco Louwerse, directeur van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk, is verrast voor de overweldigende aandacht. -
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
PREMIUM
Annebelle en haar oma waren bij de herdenking: ‘Wij hadden het al koud. Kun je nagaan hoe het tóen was’
,,Al die kransen. En dan ook nog eens namens allerlei landen van over de hele wereld. Heel bijzonder dat die zo bij Nederland zijn betrokken”, vindt Fransje Naerebout. Ze was woensdag bij de herdenking van de Ramp in Ouwerkerk en kijkt een dag later terug.
-
MET VIDEO
Ontmoet de mensen van ‘De vermisten van ’53’, laatste deel podcast online
Tijdens de open dag van het Watersnoodmuseum, op zaterdag 4 februari, wordt er een speciale bijeenkomst gehouden rond De vermisten van ’53. -
-
-
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
PREMIUMdag huis!
Het ‘grote gezin’ van Kerkwerve gaat terug naar Zierikzee: ‘We zagen dit huis als een maatpak dat we gingen vernaaien’
Achter elk huis zit een verhaal. In Dag Huis! vertellen mensen waarom ze hun huis kochten, wat ze er hebben meegemaakt en waarom ze het verkopen. Deze week: Ring 12 in Kerkwerve.