Volledig scherm
PREMIUM
Marieke en Co Hogerheijde en medewerker van het eerste uur Yvonne Tiggelman zetten voor de allerlaatste keer de wereldberoemde vissoep van Co's broer Marien klaar. © Dirk Jan Gjeltema

Visboer Co Hogerheijde sluit na dik twee eeuwen het familieboek in Zierikzee

ZIERIKZEE - De Hogerheijdes zijn in Zierikzee verweven met de handel in vis, kaas en fruit.  Na dik twee eeuwen stopt die geschiedenis nu bij Co (70). Na zaterdag  houdt hij het voor gezien. Noodgedwongen.

Het staat er echt: ,,Vanwege gezondheidsproblemen gaan we stoppen met de viswinkel. Zaterdag 24 maart om 16.00 uur sluiten wij voorgoed de deuren." Dit keer is er geen ontsnappen aan, zegt de aimabele vishandelaar met vochtige ogen. Toen Co Hogerheijde en zijn vrouw Marieke tien jaar geleden de winkel aan de Mol verhuurden aan slager Ornée Bolier, kroop het bloed toch al snel weer waar het niet gaan kan. ,,We zijn een paar maanden dicht geweest, maar toen ging ik me zó vervelen.  Dan verkoop je eens een visje hier en daar en van lieverlee zijn we verder gegaan in de Hoge Molenstraat." Letterlijk aan de achterkant van het pand, dat doorloopt tot de Mol, daar waar Co is geboren en getogen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement