Volledig scherm
PREMIUM
Willem en Rien Stoutjesdijk: ,,Omdat wij onze varkens op een diervriendelijker manier huisvesten dan de gangbare varkenshouderij willen we dat ook laten zien aan de consument.” © Dirk Jan Gjeltema

Vierentwintig uur per dag vaerkes kieke bij Pig Brother in Nieuwerkerk

REPORTAGEIn een doodlopende weg, aan de rand van Nieuwerkerk staat op een het blote oog normale boerderij. Binnenin de varkensstal gebeurt echter iets unieks in Nederland. Er hangen drie webcams in de stallen waarmee zeugen en biggetjes live bekeken kunnen worden. Broers Rien (48) en Willem (46) Stoutjesdijk varen een eigenzinnige en transparante koers in de varkenshouderij. ,,Er gaat er wel eens één dood voor de webcam.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schoolbestuur trekt aan de bel over onveiligheid kinderen in Bruinisse na nieuwbouw supermarkt
    PREMIUM

    Schoolbe­stuur trekt aan de bel over onveilig­heid kinderen in Bruinisse na nieuwbouw supermarkt

    BRUINISSE - De uitbreiding van de Market Plaza in Bruinisse gaat ten koste van de veiligheid van de kinderen van De Meerpaal, vreest het schoolbestuur. De uitgang van het schoolplein wordt ‘onoverzichtelijk en chaotisch’, doordat de nieuwe Albert Heijn een stuk naar voren komt. Kinderen lopen en fietsen straks rechtstreeks langs dat gebouw het parkeerterrein op en dat is onwenselijk, luidt de waarschuwing.