Herinneringen ophalen in het Museumcafé in Zierikzee met Marcel Schiettekatte, Joop de Ruiter, die laat zien hoe je de scheerkwast hanteert, begeleidster Andy Hendriks en Joop van Ast (vlnr).
Volledig scherm
PREMIUM
Herinneringen ophalen in het Museumcafé in Zierikzee met Marcel Schiettekatte, Joop de Ruiter, die laat zien hoe je de scheerkwast hanteert, begeleidster Andy Hendriks en Joop van Ast (vlnr). © Marieke Mandemaker

Vertellen over hoe het vroeger was in Museumcafé Zierikzee

ZIERIKZEE - De kleermaker, de scheerwinkel, de slachters, de bakkers en Wannes en Jewanna die sinaasappels en zeekraal verkochten. Je hoeft ze slechts te noemen om een schat aan verhalen los te woelen tijdens het ‘Feest van Herkenning’ dinsdagmiddag in het Museumcafé in Zierikzee.

Vrijwilligersorganisatie ‘Feest van Herkenning’ maakt in samenwerking met het blad ‘Zeeuws Weerzien’ een toer langs Zeeuwse Musea. Ruim twintig bezoekers, meest ouderen met enkele begeleiders vertellen tijdens de bijeenkomst dinsdag in het café van het Stadhuismuseum Zierikzee spontaan over hun herinneringen aan middenstand en ambachten in stad en regio. Achter voorwerpen als een staafje aluin, een krultang, een scheerspiegel en foto’s van Verkaart, de laatste kleermaker annex barbier in Zierikzee blijken kostelijke verhalen schuil te gaan.