Volledig scherm
© Thinkstock

Verkoop jachthaven Zierikzee lijkt te lukken

ZIERIKZEE - De leden van de watersportvereniging Zierikzee gingen dit weekeinde akkoord met aankoop van steigers, brug en palen. Door ingrijpen van het CDA lijdt de gemeente geen verlies op verhuur van het water waarop de jachten liggen.

,,We zijn er nog niet,” reageert havenwethouder Jacqueline van Burg voorzichtig. Maar het lijkt er toch ernstig op dat verkoop van deze haven wel gaat lukken. Eerder verkocht de gemeente de jachthaven Scharendijke al aan de lokale watersportvereniging. Alleen tekende de Hiswa, de werkgeversorganisatie van de watersportsector, toen beroep aan. Volgens de Hiswa heeft de club de haven veel te goedkoop in handen gekregen, waardoor commerciële havenexploitanten geen kans hebben gehad.

De Hiswa houdt ook de overdracht van de jachthaven Zierikzee nauwlettend in de gaten. De vereniging wordt hier eigenaar van steigers, loopbrug en meerpalen voor een bedrag van 385.000 euro. Het water tussen die meerpalen huurt de club voor 39.000 euro per jaar van de gemeente. Overdracht van die haven van 100 ligplaatsen kwam al in juni aan de orde in de raadscommissie. De rekenmeester van het CDA stelde toen vast dat de gemeente jaarlijks ruim 16.000 euro toelegde op de verhuur van het water. Een motie van CDA met steun van LSD werd toen aangenomen. Het gemeentebestuur voert die motie nu uit door het verhogen van de huur voor de vereniging tot 39.000 euro. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hut van de toekomst in Zierikzee heeft zonnepanelen en waterzuivering
    PREMIUM
    VIDEO

    Hut van de toekomst in Zierikzee heeft zonnepane­len en waterzuive­ring

    ZIERIKZEE - Het kriebelt wel een beetje, moet kinderburgemeester Stan van der Wekken toegeven. Als twaalfjarige zou hij nog nét mee mogen doen en hij heeft ook al een paar vriendjes zien rondlopen. Maar zijn hoofdtaak dinsdagochtend beperkt zich tot de officiële opening van het huttendorp in het Hatfieldpark. Samen met zijn 'collega' Gerard Rabelink, omdat het de vijfde keer is dat het bouwfestijn onder de vlag van buurtvereniging Hart van Poortambacht wordt georganiseerd.