Volledig scherm
© Frans Bosscha

Verkeersruzie bij Zierikzee mondt uit in wilde achtervolging door Ouwerkerk

OUWERKERK - Twee heren hebben woensdagmiddag door met hoge snelheid achter elkaar aan te rijden in Ouwerkerk  voor behoorlijk wat opschudding gezorgd in het anders zo rustige dorp. 

De twee kregen volgens de politie rond kwart over vijf ruzie over een verkeerssituatie op een rotonde in Zierikzee. De mannen reden achter elkaar aan en eindigden op de carpoolplaats aan de Weg naar de Val. ,,Daar zijn  ze uitgestapt en hebben ze met elkaar gesproken. Op zeker moment zijn ze elkaar in de haren gevlogen. De één pakte de ander vast, die daarop zijn belager in de arm beet", aldus een woordvoerder van de politie.

De mannen stapten weer in hun auto's en vervolgden hun achtervolging in Ouwerkerk. Dat bleef niet onopgemerkt, vanuit het dorp kwamen meldingen bij de politie van auto's die schijnbaar een wedstrijdje hielden.  Rond 18.00 uur wist de gealarmeerde politie de kemphanen op de Ring vlakbij een vol terras tot stilstand te krijgen en de situatie te sussen.  Volgens de politiewoordvoerder wilden de mannen geen aangifte doen en zijn ze los van elkaar vertrokken. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement