Hester Loeff met een schelp op een ander strand met de Oosterscheldekering achter zich. ,,Ik ben zelf ook altijd op een kinderlijke manier aan het zoeken. Ik hoef niet zo nodig kennis ten toon te stellen. Veel belangrijker vind ik het om verwondering en een open blik over te brengen
Volledig scherm
PREMIUM
Hester Loeff met een schelp op een ander strand met de Oosterscheldekering achter zich. ,,Ik ben zelf ook altijd op een kinderlijke manier aan het zoeken. Ik hoef niet zo nodig kennis ten toon te stellen. Veel belangrijker vind ik het om verwondering en een open blik over te brengen © Dirk-Jan Gjeltema

Verjongen door over het strand te struinen

BROUWERSDAM - Verjongen willen ze bij de Natuur- en Vogelwacht Schouwen-Duiveland (NVSD). Daarom hebben ze een strandwerkgroep opgericht. Want struinen over het strand is leuk voor jong en oud. Zaterdag wordt een eerste strandwandeling gehouden, onder leiding van fossielenkenner Hester Loeff.

0 reacties

 1. Schouwse winkelstraten horen bij de schoonste van het land, maar in buitengebied valt nog wat te winnen
  PREMIUM

  Schouwse winkelstra­ten horen bij de schoonste van het land, maar in buitenge­bied valt nog wat te winnen

  ZIERIKZEE - Het is over het algemeen schoon in de straten van Schouwen-Duiveland. Alleen het buitengebied laat nog te wensen over, blijkt uit de evaluatie van de aanpak van zwerfafval door de gemeente. Milieuwethouder Ankie Smit verwacht het positieve resultaat verder te kunnen verbeteren, zodra het statiegeld op kleine plastic flesjes (per 1 juli) en blik (eind 2022) wordt ingevoerd.
 2. Cameramuseum Zierikzee maakt zich klaar voor doorstart; ‘Wat mij betreft beginnen we morgen nog’
  PREMIUM

  Cameramuse­um Zierikzee maakt zich klaar voor doorstart; ‘Wat mij betreft beginnen we morgen nog’

  ZIERIKZEE - Dicht of niet, de vraag naar een ouderwetse fotoshoot in Zeeuwse klederdracht blijft onverminderd groot, zegt Bob Noomen van het Cameramuseum in Zierikzee. De liefhebbers weten hem te vinden via de website, die nog wél steeds in de lucht is. Sterker, sinds de camera’s en toebehoren noodgedwongen in de opslag verdwenen, is de collectie alleen maar gegroeid. ,,We zitten nu op meer dan 23.000 stukken, plus daarnaast nog iets van 7000 boeken en tijdschriften.”