Volledig scherm
Camping Julianahoeve in Renesse © Dirkjan Gjeltema

Verhoging toeristenbelasting Schouwen-Duiveland gaat gewoon door

ZIERIKZEE - Toeristen gaan vanaf volgend jaar voor het volle pond meebetalen aan het algeheel welzijn op Schouwen-Duiveland. Het college zet de in het coalitieakkoord opgenomen verhoging van de toeristenbelasting tot 1,40 euro per persoon voor een overnachting door. Ondanks fel protest uit de hoek van de recreatie-ondernemers.

De opbrengsten gaan in z'n geheel naar de algemene pot. Tot dusver was de afspraak dat een deel rechtstreeks terug vloeide naar de recreatiesector. Het kwartje extra levert in 2019 ruim één miljoen euro op. Dat geld wordt gebruikt voor stads- en dorpsvernieuwingsplannen, aldus wethouder Daniël Joppe dinsdag in een toelichting op de Kadernota 2019-2022. Joppe heeft de nieuwe insteek maandag toegelicht voor een delegatie van de Recron. De branche-organisatie buigt zich woensdag over een reactie. 

Het college komt de recreatiesector wel tegemoet in de geplande afschaffing van de forfaitaire toeristenbelasting. Die maatregel wordt een jaar uitgesteld, totdat duidelijk is wat het precies oplevert. Recron en Hiswa (jachthavens) voeren aan dat de verrekening per nacht meer geld gaat kosten aan administratieve rompslomp, dan het bestaande afkoopbedrag dat wordt betaald voor vaste gasten oplevert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement