Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Verdachte van mishandeling boswachter opgepakt

BURGH-HAAMSTEDE - Eén van de personen die aanwezig was bij de mishandeling van de medewerker van Natuurmonumenten in de Zeepeduinen bij Burgh-Haamstede is opgepakt. De identiteit van de tweede persoon wordt nog onderzocht.

Het gaat om twee mannen rond één uur 's middags met drie loslopende honden door de duinen liepen, buiten de paden. Beide zaken mogen niet en de buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) sprak de mensen daar op aan en wilde ze verbaliseren. De mannen weigerden mee te werken en wilden zich ook niet legitimeren. Toen de medewerker van Natuurmonumenten struikelde, sprong één van de verdachten op hem, nam hem in de houdgreep en pakte hem stevig bij de keel. De boswachter heeft aangifte van mishandeling gedaan. Hij raakte niet gewond.

Nadat de mannen zich uit de voeten hadden gemaakt, zijn drie politiewagens die in de buurt waren aangesneld en de politiemensen zijn achter de verdachten aangegaan. Eén van hen kon worden opgepakt en is mee naar het bureau genomen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuws mkb kan nog wel wat leren over export: ‘Internationale handel maakt je minder kwetsbaar’
    PREMIUM

    Zeeuws mkb kan nog wel wat leren over export: ‘Internati­o­na­le handel maakt je minder kwetsbaar’

    VLISSINGEN - Zeeland is de provincie met de meeste export. En dat is vooral te danken aan de industrie. Het midden- en kleinbedrijf verkoopt nog maar weinig producten over de grens. En laat kansen liggen, zegt directeur Dick ten Voorde van de Zeeuwse ontwikkelingsmaatschappij Impuls. Ze gaat bedrijven helpen met internationale handel. ,,Het maakt je sterker en minder kwetsbaar.”