Op het transferium in Renesse komen alle betrokken partijen bij elkaar om de nieuwe ontwikkelingen te demonstreren. Wethouder Ankie Smit, Panda van der Holst (Beachweb Sports), Igor Quik (Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland), Sandra van Leeuwen Fietsverhuur aan Zee), Hans-Jan Verton (busbedrijf Van Oeveren), Kevin Lansbergen (Ondernemersvereniging Renesse), Roel Clement (manager fuel & charge CZAV) en wethouder Daniël Joppe (vlnr).
Volledig scherm
PREMIUM
Op het transferium in Renesse komen alle betrokken partijen bij elkaar om de nieuwe ontwikkelingen te demonstreren. Wethouder Ankie Smit, Panda van der Holst (Beachweb Sports), Igor Quik (Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland), Sandra van Leeuwen Fietsverhuur aan Zee), Hans-Jan Verton (busbedrijf Van Oeveren), Kevin Lansbergen (Ondernemersvereniging Renesse), Roel Clement (manager fuel & charge CZAV) en wethouder Daniël Joppe (vlnr). © Sandra Schimmelpennink

Vanaf het transferium in Renesse ga je als een prinsesje op pad

RENESSE - Je moet nog net zelf op het transferium in Renesse zien te komen. Maar vanaf daar kun je als een prinsesje op pad. Met een deelfiets naar het strand. En aan het eind van de dag met een gratis elektrische bus terug. Meer dan ooit word je deze zomer op het transferium in de watten gelegd.

 1. Omwonenden Oude Haven zijn terug bij af; ‘De meeste aanbevelingen worden aan de kant geschoven’
  PREMIUM

  Omwonenden Oude Haven zijn terug bij af; ‘De meeste aanbevelin­gen worden aan de kant geschoven’

  ZIERIKZEE - Het uur U nadert. Wordt het een Oude Haven mét behoud van de huidige 35 bomen of moeten de lindes toch het veld ruimen voor de restauratie van de kademuren? Die renovatie kan minder ingrijpend dan de gemeente van plan is, houdt een bewonerswerkgroep overeind na raadpleging van de TU Delft. Maar burgemeester en wethouders willen van geen alternatieven horen, concludeert onafhankelijk werkgroepvoorzitter Jan Geluk. ,,Daar waar de bewoners zich op voorhand bij alle aanbevelingen van de TU hadden neergelegd, doet het college dit niet.”
 2. Cameramuseum Zierikzee weer onderdak

  Cameramuse­um Zierikzee weer onderdak

  ZIERIKZEE - Het Cameramuseum in Zierikzee is weer onder dak. Initiatiefnemer Bob Noomen heeft een akkoord bereikt met de eigenaar van het pand pal tegenover zijn winkel in de Korte Sint Janstraat. ,,Per 1 juli krijgen we de sleutel en kunnen we de boel gaan schilderen en inrichten.” In dat pand zat lange tijd een dierenspeciaalzaak en later een kringloopwinkel en vintage zaak. Noomen verwacht zeker een maand nodig te hebben totdat alles klaar is en het museum open kan voor publiek. Zijn plan is tussentijds te beginnen met de klederdrachtfotografie, om de lege kas alvast wat aan te vullen.
 1. Ministerie LNV zit niet te wachten op conflict met Zeeuwse mosselvissers; Zo kan er helemaal niks meer in de Oosterschelde’
  PREMIUM

  Ministerie LNV zit niet te wachten op conflict met Zeeuwse mosselvis­sers; Zo kan er helemaal niks meer in de Ooster­schel­de’

  OUWERKERK - Het nodige geld -zes ton- is binnen. En de vijf mosselvissers die hun perceel hebben ter hoogte van het Watersnoodmuseum zijn bereid dat in te ruilen voor een andere stek. Maar het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij is bang dat andere mosselbedrijven zich zullen verzetten tegen een (te) gunstige compensatielocatie voor hun concurrenten. Het plan voor een eigen aanlegsteiger voor rondvaartboten verkeert daarmee in een diepe impasse.
 2. Zorgwoningen van Nireas mogen ondanks klachten blijven in Ellemeet: ‘Hier wonen mensen zoals jij en ik’
  PREMIUM

  Zorgwonin­gen van Nireas mogen ondanks klachten blijven in Ellemeet: ‘Hier wonen mensen zoals jij en ik’

  ELLEMEET - De cliënten van de Nireas Groep zijn mensen zoals jij en ik, beweert Erwin van Eck van de zorgorganisatie. Inwoners van Ellemeet denken daar anders over. Zij ervaren overlast van de opvang voor autisten. Hun klachten vallen mee, is het oordeel van de bezwarencommissie van de gemeente Schouwen-Duiveland, en daarom mogen cliënten van Nireas gewoon in het dorp blijven wonen van de burgemeester en de wethouders.