Volledig scherm
Janniek, Jan, Lotte, Peet, Linda en Tamara (vlnr) in Magnolia, bloemen en accessoires kijken uit naar de winterfair. © Ernesta Verburg

Van mannenshop tot sfeervol huis

BRUINISSE - Wat begon als een 'mannenbloemenwinkel' groeide in 25 jaar tijd uit tot een veelzijdige woonwinkel, met een Theeërij waar het 'stikt' van de activiteiten. Ook nu weer, want de Winterfair van Magnolia bloemen & woonaccessoires in Bruinisse komt er aan.

Overal en nergens in de voormalige kassen waarin Magnolia is gevestigd, liggen pasgeverfde houten geveltjes te drogen. Voor de tweedaagse winterfair, op vrijdag 11 en zaterdag 12 november, toveren Jan en Linda Bosman de gevel van hun zaak om tot een Dickensachtig straatje. Die fair is elk jaar weer een megaklus. "En elk jaar denk ik: dit is echt de laatste keer. Maar het is altijd leuk en het trekt ontzettend veel bezoekers. Dus denk ik ook elke keer na afloop: volgend jaar weer", lacht Linda.

Haar man begon Magnolia in 1990 in Oosterland. "Dat was echt een mannenbloemenwinkel. Bloemen, planten, wat potterie en glas. En -in die tijd- héél véél chrysanten." Linda stopte met haar werk in de zorg en stapte ook in de zaak, waarna het tweetal in 1996 de winkel in Bru begon. Daar zijn planten en bloemen slechts één onderdeel van de winkel, naast woonaccessoires in alle soorten en maten. Na de chrysanten kwamen andere trends voorbij. "We groeien mee met de tijd, maar het landelijke, dat beetje stoere is altijd gebleven." Meer via bloemenhuismagnolia.nl .