Een deel van de wijk Malta en het achterliggende Kaaskenswater. Door slim gebruik te maken van de warmte van het oppervlaktewater, kunnen de huizen in de toekomst zonder gasgestookte cv-ketels.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van de wijk Malta en het achterliggende Kaaskenswater. Door slim gebruik te maken van de warmte van het oppervlaktewater, kunnen de huizen in de toekomst zonder gasgestookte cv-ketels. © Sandra Schimmelpennink

Van lachertje naar realistische optie: gasloze wijk Malta in Zierikzee ‘Het kan’

ZIERIKZEE - Het was het lachertje van de week op sociale media, toen de gemeente het onderzoek bekendmaakte naar een gasloze wijk Malta in Zierikzee. Maar het kan! Met warmte uit het Kaaskenswater.

  1. Extra onderzoek naar effect hoogspanningsstation stelt gerust; ‘We verwachten nergens problemen’
    PREMIUM

    Extra onderzoek naar effect hoogspan­nings­sta­ti­on stelt gerust; ‘We verwachten nergens problemen’

    ZIERIKZEE - De geluidshinder van een hoogspanningsstation (150kV) bij Zierikzee blijft in alle gevallen ruim binnen de normen. Aanvullend onderzoek in opdracht van de gemeenteraad toont aan dat de bouw van de installatie direct grenzend aan het bedrijventerrein niet tot problemen leidt. Dat geldt ook voor de alternatieve locaties meer in de buurt van de Zeelandbrug en bij de windmolens in de Gouweveersepolder.