Het surfcentrum in Brouwersdam
Volledig scherm
Het surfcentrum in Brouwersdam © Esme Soesman

Van dubbeldeksbus naar eigentijds surfcentrum

BROUWERSDAM - Vanuit werkelijk elke ruimte is het water te zien. Met suppers in de ene plas en surfers in de andere. Zeil- en surfcentrum Brouwersdam is volledig vernieuwd. Met een lange dag vol kijken, beleven en doen werd de opening zaterdag gevierd.

Een grote ontvangsthal verbindt restaurant met de surfshop. Precies wat Uwe Jendrusch en Pieternel van der Linde met de metamorfose voor ogen hadden. ,,We wilden een eenheid tussen het passieve deel waar mensen zitten en naar buiten kijken en het actieve deel van alles wat hier op watersportgebied gebeurt. Dat moest samengevoegd, zoals ook topsport en breedtesport hier samen komen'', zegt Pieternel.

Pieternel van der Linde
Volledig scherm
Pieternel van der Linde © Esme Soesman

Surfersfood

Het gebouw oogt licht, ruimtelijk, industrieel stoer maar dankzij het onbewerkte hout ook warm. In de surfshop is het kloppend hart te vinden van het bedrijf: de receptie waar mensen hun lessen boeken, sleutels halen en activiteiten of ruimten reserveren. Het restaurant  is ruim en biedt een kaart voor ieder wat wils. ,,We hebben een paar wat exclusievere dingen toegevoegd maar er staat ook het surfersfood op, waar mensen al jaren voor komen.''

Het begon daar ooit op de Kabbelaarsbank met een dubbeldeks bus van waaruit surfles werd gegeven. In 1993 volgde een 'echt' gebouw waarin een surfshop en een restaurant werden gevestigd. Nu, vierentwintig jaar  later, is surf- en zeilcentrum Brouwersdam een eigentijds gebouw.

  1. Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemeester is de juiste man op het juiste moment voor Schouwen-Duiveland
    PREMIUM

    Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemees­ter is de juiste man op het juiste moment voor Schou­wen-Duiveland

    ZIERIKZEE - Een stevige persoonlijkheid, met gevoel voor humor. Zeker niet afstandelijk. Iemand met oog voor cultuur, economische ontwikkeling, veiligheid en die ruimte geeft om andere argumenten aan te horen. De superlatieven over Jack van der Hoek zijn niet van de lucht. Het is de nieuwe burgemeester die Schouwen-Duiveland verdient en verder kan helpen, zeggen mensen uit zijn omgeving. ,,Hij komt op het juiste moment”, zegt oud-burgemeester Jack Asselbergs.