De Vaete aan de Korte Nobelstraat in Zierikzee is overwoekerd door planten en bomen. Onder het groen hebben wortels grote scheuren getrokken in de muren van de monumentale veedrinkplaats.
Volledig scherm
PREMIUM
De Vaete aan de Korte Nobelstraat in Zierikzee is overwoekerd door planten en bomen. Onder het groen hebben wortels grote scheuren getrokken in de muren van de monumentale veedrinkplaats. © Ernesta Verburg

Uniek stukje Zierikzee staat op instorten. Veedrinkput is er slecht aan toe

ZIERIKZEE - De monumentale veedrinkput bij de Nobelpoort in Zierikzee is er slecht aan toe. Heemkundige vereniging Stad en Lande vreest dat de put niet meer valt te redden, wanneer het noodzakelijke onderhoud nog veel langer op zich laat wachten en maant de gemeente tot actie. Die kijkt naar de mogelijkheden.

 1. Natuurclubs: uitbreiding camping Duinrand is lelijk en verstoort de rust
  PREMIUM

  Natuur­clubs: uitbrei­ding camping Duinrand is lelijk en verstoort de rust

  BURGH-HAAMSTEDE - Stichting Duinbehoud en vereniging Natuurmonumenten maken gehakt van het herinrichtingsplan van camping Duinrand in Burgh-Haamstede. De organisaties vrezen voor aantasting van het naastgelegen natuurgebied door zicht- en lichtvervuiling. Ook voorzien ze een hogere stikstofuitstoot door bezoek aan de recreatiewoningen. Aangedrongen wordt op een nieuwe natuurtoets. Dat laatste is nodig omdat de zeldzame boomkikker is gezien binnen het plangebied.
 2. Rattenvanger Andor werkt niet met gif, maar met twee honden en negen fretten
  PREMIUM
  video

  Rattenvan­ger Andor werkt niet met gif, maar met twee honden en negen fretten

  SCHARENDIJKE - Hondjes Ravi en Van Hamelen staan op scherp. Ze wachten op het signaal: ,,Pakken, pakken, pakken!” Hun baasje heeft zojuist een fret op verkenning laten gaan in een hol. De rat die een paar seconden later tevoorschijn komt, is de sjaak. Net als vijf andere soortgenoten. Als het goed is, hebben Erik en Estrella de Vrijer van cursus- en retreatcentrum Finca Vrij in Looperskapelle nu geen last van ratten meer in en rond hun huis.
 1. Anna Zorgt deelt 400 liter soep uit in Sint-Annaland
  Play

  Anna Zorgt deelt 400 liter soep uit in Sint-Annaland

 2. Hasjesstraat: om de haverklap was het naambordje weg
  Play

  Hasjes­straat: om de haverklap was het naambordje weg