Volledig scherm
Wendy van de Klooster legt onder aanvoering van Leon van Bon het Zwift Challenge traject af. © Ali Pankow

Uitdaging en noviteiten voor wielerliefhebbers

ZIERIKZEE - De Race & MTB Show van fietsenwinkel Jan de Jonge in combinatie met de Zeeuwse Zwift Challenge trok zaterdag veel wielerliefhebbers naar de Nieuwe Kerk.

,,We bereiken hier een breed publiek mee en voor onze vaste klanten bieden we jaarlijks weer wat noviteiten’’, zegt Luciënne Kristalijn-Verschure van fietsenwinkel Jan de Jonge. Deze speciaalzaak hield zaterdag voor de zesde keer een Race & MTB show met presentatie van nieuwe fietsmodellen, advies over banden, schoenen, schoonmaakmiddelen, fietsverlichting, kleding en helmen. 

Een extra publiekstrekker bleek de Zeeuwse Zwift challange onder leiding van oud prof renner Leon Bon. Het is een indoorwedstrijd op de fiets om wie het snelst een traject van 900 m kan afleggen. ,,Ik vind het best zwaar en je moet vooral snel schakelen’’, constateerde de 9-jarige mountainbiker Heronimus uit Nieuwerkerk. 

 Bij de mannen bleek Frits Bayens de snelste te zijn met 1,488 min. Bij de dames legde Dana Kaczmarek het traject als snelste in 2,285 min. af en winnaar bij de kinderen werd Hero Oppeneer met 5,213 minuten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement