Volledig scherm
© Chiel Jacobusse

Twintig kilometer bloemenranden ingezaaid op Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Klaprozen, wilde korenbloemen, gipskruid en margrieten. Verspreid over heel Schouwen-Duiveland is langs akkers ongeveer 20 kilometer aan bloemenranden ingezaaid. Daarmee zetten gemeente, agrariërs en imkervereniging zich in voor het vergroten van de biodiversiteit.

De gemeente stelt daar drie jaar lang jaarlijks 50.000 euro voor beschikbaar. Samen met De Zonnestraal (Agrarisch Schouwen-Duiveland) en Imkervereniging Schouwen-Duiveland is gepolst of er belangstelling voor dit project onder boeren zou zijn. Zij stellen grond beschikbaar, maar die moet wel aan eisen voldoen. Het moet gaan om stroken langs de openbare weg van 6 tot 12 meter breed. In totaal wordt zo'n 18 hectare ingezaaid.

Het streven is de biodiversiteit in het buitengebied te vergroten, waarmee bestuivende insecten worden aangetrokken. Die weer waarde kunnen hebben voor de gewassen in de buurt. Het landschap wordt aantrekkelijker voor eigen inwoners en gasten. En de bloemenzee draagt bij aan een bijvriendelijk (en sowieso insectvriendelijk) Schouwen-Duiveland. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement