Volledig scherm
Beeld ter illustratie © ANP XTRA

Twee jaar cel geëist tegen Bruënaar voor verkrachten buurvrouw

MIDDELBURG - Voor het verkrachten van zijn buurvrouw is tegen de 58-jarige H. de V. uit Bruinisse twee jaar cel geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Daarnaast wil officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk dat hij de vrouw een schadevergoeding van tweeduizend euro betaalt.

De twee mochten elkaar wel, zo bleek vandaag voor de rechtbank. Zij kon zijn dochter zijn, maar hij hield van haar op zijn manier. En zij dacht er zo ongeveer hetzelfde over. In ieder geval was het een vriendschap die verder ging dan een burenrelatie, die een andere buurvrouw samenvatte met 'die twee draaien al een jaar om elkaar heen en ze vozen regelmatig'. 

Maar op 19 juni van dit jaar ging het fout. Mosselfeesten in Bruinisse.  Van V., de buren en kinderen togen naar de festiviteiten en dronken het een en ander. Van V. beduidend méér dan goed voor hem was en op enig moment was hij dan ook 'goed in de olie'. De buurvrouw ging naar huis en kort daarna volgde Van V. 

En dan lopen de verhalen uiteen. Volgens de vrouw lag ze op de bank te slapen en werd wakker toen Van V. druk bezig was seksuele handelingen bij haar te verrichten. Ze wist te ontkomen, vluchtte naar de badkamer en haar dochter trof haar later snikkend onder een handdoek aan in de slaapkamer. Van V. had een ander verhaal: ze lagen samen op de bank, ze kuste hem en omdat ze ook geen 'nee' had gezegd, begon hij haar te betasten. Hij kwam bij zinnen, stond op en verliet de woning. ,,Als de drank in het spel is, worden grenzen overschreden'', verzuchtte Suijkerbuijk. ,,Dat zien we in dit soort zaken helaas wel vaker''. 
Uitspraak 12 december.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Herdenking Joodse slachtoffers in Zierikzee

    Herdenking Joodse slachtof­fers in Zierikzee

    ZIERIKZEE - Bij het Joods monument aan de Grachtweg in Zierikzee is vandaag stilgestaan bij de dood van 22 inwoners in de Tweede Wereldoorlog. Ze werden 24 maart 1942 gedwongen huis en haard te verlaten en samen met andere Joden in Zeeland op de trein gezet naar een Duits vernietigingskamp. Het monument is geadopteerd door de de J.L. de Jongeschool, dat met de jaarlijkse herdenkingen de herinnering aan de omgebrachte stadsgenoten levend houdt. Op de zuil prijken de namen van de 22 slachtoffers.