AS Media
Volledig scherm
© AS Media

Twee gewonden bij botsing in Nieuwerkerk

NIEUWERKERK - Bij een botsing op de Rijksweg in Nieuwerkerk zijn vanmiddag twee mensen gewond geraakt. 

 1. Els heeft ruimte zat op haar mini-camping, maar moet huilende gasten van Duinrand teleurstellen; ‘Méér mag niet’
  PREMIUM

  Els heeft ruimte zat op haar mi­ni-cam­ping, maar moet huilende gasten van Duinrand teleurstel­len; ‘Méér mag niet’

  BRIJDORPE - Mini-campings op Schouwen-Duiveland krijgen het makkelijker. De gemeente gooit een aantal strenge regels overboord. Zo worden standaard vijf vaste standplaatsen toegestaan. Die aanpassing moet onder meer ruimte scheppen voor gasten van grote campings als Duinrand, voor wiens (oudere) stacaravan na de luxere herinrichting van het park geen plek meer is.
 1. Ymke (10) en Toby (11) en hun schoolgenootjes rennen stápels boeken bij elkaar: ,,Voor elk werk wat je doet, heb je wel letters nodig.”
  PREMIUM

  Ymke (10) en Toby (11) en hun schoolge­noot­jes rennen stápels boeken bij elkaar: ,,Voor elk werk wat je doet, heb je wel letters nodig.”

  Ze kunnen bijna niet wachten tot ze weer terug zijn op school. Met dozen vol kakelverse boeken. De leerlingen van Radarschool Onder de Wieken in Burgh-Haamstede renden afgelopen zomer eigenhandig stápels boeken bij elkaar. Dinsdag haalde een clubje kinderen het leesvoer op bij Boekhandel de Vries in Zierikzee. Noem iets en het zit erbij: van zoekboeken tot razend populaire grafische novelles als Dog Man.
 2. Simon Romijn steekt úren tijd in de Nieuwe Kerk. Zijn hoogtepunt? De Christmas Carols, als hij zelf op de planken staat
  PREMIUM
  Gouwe van Schouwen

  Simon Romijn steekt úren tijd in de Nieuwe Kerk. Zijn hoogtepunt? De Christmas Carols, als hij zelf op de planken staat

  Elk jaar staat Simon Romijn (73) uit Zierikzee één avond zelf in de Nieuwe Kerk op de planken. Dan voert traditiegetrouw het Thomaskoor, waar hij lid van is, de Ceremony of Christmas Carols uit. Het is voor de man die als vrijwilliger úren tijd steekt in de verhuur van dat dik 170 jaar oude gebouw het jaarlijkse hoogtepunt. ,,Dan doen er iets van 30 jongeren mee. De kerk zit mudjevol en het is zó sfeervol. Dat maakt het voor mij heel bijzonder.”