Volledig scherm
De Verklikkerplaat. © Atlas van Zeeland

Twee Duitsers ingesloten door water op beruchte Verklikkerplaat in Renesse

UPDATE 16.30 uurRENESSE - Twee Duitsers zijn zaterdagmiddag in de problemen geraakt op de Verklikkerplaat in Renesse. Ze werden ingesloten door het water. Er raakte niemand gewond.

De brandweer heeft de twee naar een veilige plaats op het strand begeleid. Verder werden er geen personen aangetroffen. De Kustwacht had naast een reddingboot ook een helikopter ingezet.

Een half jaar geleden kwam een Belgische vrouw (45) en een hond daar om het leven. Ze werden verrast door het opkomende water waardoor de zandplaat razendsnel onder water komt te staan. Ondanks waarschuwingsborden aan de randen van zandplaat en de markering met een boeienlijn, raken wandelaars daar regelmatig in de problemen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Elke mol eindigt bij mollenvanger Aart Knoppert onder de grond: ,,Ik begraaf ze netjes’’
    PREMIUM
    Ik werk op Schouwen-Duiveland

    Elke mol eindigt bij mollenvan­ger Aart Knoppert onder de grond: ,,Ik begraaf ze netjes’’

    OOSTERLAND - Wie of waar de mol is? Vraag het Aart Koppert (46) uit Oosterland. De mollenvanger van ons eiland vangt per jaar zo’n 1500 mollen. Daarnaast maait hij in opdracht de gazons van de dorpskernen. ,,Ik zette als klein ventje samen met mijn broers toen al klemmen. Op zo’n negen hectare vingen we 200 mollen per jaar. Elke keer weer was het spannend als je de klemmen ging controleren.”