Tv-kok Rudolph van Veen in Rudolph's Bakery 2021
Volledig scherm
Tv-kok Rudolph van Veen in Rudolph's Bakery 2021 © Appie Busser

TV-kok Rudolph van Veen op zoek naar geheim van de bolus in Zierikzee

Meesterpatissier en meesterkok Rudolph van Veen wil alle geheimen van de Zeeuwse bolus leren kennen. Hij probeert die donderdag te ontfutselen in Zierikzee. Hij gaat die dag werken met Zeeuwse toptalenten, met mannen die zijn passie voor banket en brood delen.

 1. Het grote zoeken met de metaaldetector op Schouwen-Duiveland kan beginnen. ‘Adrenaline giert door je lijf wanneer je beet hebt’
  PREMIUM

  Het grote zoeken met de metaalde­tec­tor op Schou­wen-Duiveland kan beginnen. ‘Adrenaline giert door je lijf wanneer je beet hebt’

  ZIERIKZEE - Een Romeinse munt van rond het jaar 400, een kapersknoop met de overmeestering van woeste inboorlingen als afbeelding, pelgrim-insignes en een piemel op pootjes als sierspeld voor op een hoed of jas. De bodem van Schouwen-Duiveland zit vol ‘schatten’. Maar wee je gebeente wanneer je domweg aan het graven slaat. Wroeten in de bodem is hier, zonder vergunning, strikt verboden. Tot nu toe. De gemeente wil het zoekers met een metaaldetector makkelijker maken.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”