Vlnr: Willem Hoogerheide uit Scharendijke, Maarten van Strien uit Burgh-Haamstede en Nico Baart uit Zierikzee zijn alle drie coördinator en herstelvrijwilliger.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: Willem Hoogerheide uit Scharendijke, Maarten van Strien uit Burgh-Haamstede en Nico Baart uit Zierikzee zijn alle drie coördinator en herstelvrijwilliger. © Ernesta Verburg

Tussen fluitenkruid en meidoorn: vrijwilligers houden Schouwse wandelpaden tiptop bij

KERKWERVE - Was het ooit rechttoe-rechtaan ploeteren over polderwegen, tegenwoordig is wandelen een avontuur. Je kunt dwalen over dijken en akkers, door duinen en bossen. Met dank aan de mensen van het Wandelnetwerk Schouwen-Duiveland. Die houden 340 kilometer aan pad, tiptop bij.

  1. Daar gaan we weer! Omwonenden ook in verzet tegen nieuw uitbreidingsplan camping Kijkuit
    PREMIUM

    Daar gaan we weer! Omwonenden ook in verzet tegen nieuw uitbrei­dings­plan camping Kijkuit

    ZONNEMAIRE - Dit kan niet waar zijn, dachten Bastian Mathijssen en Anja van der Bijl toen ze het nieuwe plan van landschapscamping Kijkuit onder ogen kregen. Een concept als vertrekpunt, benadrukt initiatiefnemer Remco Delst. Doorn in het oog van de omwonenden is de invulling van het huidige open natuurlandschap met kampeereenheden. Maar er blijft nog altijd een gigantische buffer, meent de ondernemer, die in zijn visie straks alleen maar mooier wordt.