Volledig scherm
© Bert Jansen

Traumahelikopter ingezet voor gevallen persoon bij bos Burgh-Haamstede

BURGH-HAAMSTEDE - De ambulance, een traumahelikopter en een jeep van de brandweer zijn donderdagavond laat opgeroepen voor iemand die was gevallen in het bosgebied bij Burgh-Haamstede.

Bij het Bospad zou zich een gewond persoon bevinden, bleek later in de buurt van de Zandstraat te zijn. Rond 23:10 uur zou de traumahelikopter uit Rotterdam komen, om 23.29 uur is dit geswitcht naar het traumateam uit Nijmegen.

Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe de persoon ten val is gekomen en hoe het met het slachtoffer staat is onbekend.

  1. 'Capelle bestaat eigenlijk niet meer'
    buurten

    'Capelle bestaat eigenlijk niet meer'

    Aan het begin van de Zwanenburgseweg staat een bord dat het gehucht aangeeft. En verderop, pas voorbij nummer 17, staat het einde van het Schouwse plaatsje dat tegen Ouwerkerk aanleunt, aangegeven. De woning van Piet Geluk op nummer 11 staat daartussen, maar in feite woont hij 'buiten het dorp', zoals hij dat noemt. Capelle ligt aan het begin van de weg, aan een zijtak van de Zwanenburgseweg. Een bord met 'begraafplaats' leid je erheen. In het boekje Nieuwerkerk in oude ansichtkaarten van C.P. Pols wordt ook Capelle genoemd. Want het gehucht hoort bij Nieuwerkerk. Er stond in 1304 een kapel en in 1753 bestond de buurtschap uit 14 huizen en 11 hofsteden, valt er te lezen. Het was een aparte heerlijkheid die een van de vier bannen van de polder van Duiveland besloeg. De ban was 687 gemeten en 120 roeden groot.