Jerrycans met mogelijk drugsafval op de Brouwersdam
Volledig scherm
Jerrycans met mogelijk drugsafval op de Brouwersdam © Handhaving Schouwen-Duiveland

Tot twee keer toe jerrycans met chemicaliën gevonden op de Brouwersdam

SCHARENDIJKE - Op de Brouwersdam zijn gisteren tot twee keer toe jerrycans met chemicaliën aangetroffen. De gemeente vermoedt dat het gaat om drugsafval. 

 1. Betty is kersvers beheerster van misschien wel het best bewaarde geheim van Nieuwerkerk
  PREMIUM

  Betty is kersvers beheerster van misschien wel het best bewaarde geheim van Nieuwer­kerk

  Eigenwijs waren ze. En bevlogen. Een clubje vrijwilligers hield Ons Dorpshuis in Nieuwerkerk jarenlang op eigen houtje en met ontiegelijk veel inzet draaiende. Tot daar, geholpen door corona, de klad in kwam. Toch staat het dorpshuis er als vanouds. Betty van ’t Hof (61), één van die vrijwilligers, gaat door. Als kersvers beheerster hoopt ze dat jong en oud het misschien wel ‘best bewaarde geheim van Nieuwerkerk’ snel komen ontdekken.
 2. Geen geranium maar een blokart of powerkite voor mensen met Parkinson
  PREMIUM

  Geen geranium maar een blokart of powerkite voor mensen met Parkinson

  Bewegen als je de ziekte van Parkinson hebt, is niet altijd makkelijk. Fysiotherapeut Lennen Jonker van Fysant doet z’n best het véél leuker te maken. Op de Parkinsonbeweegdag op woensdag 22 juni op het strand aan de Brouwersdam kunnen mensen met Parkinson blokarten, powerkiten, yogaën en kwissen. Deze doelgroep komt niet meer zo vaak op het strand, weet Jonker. ,,Dus ik hoop op een mooie dag, die ze niet snel zullen vergeten.”