Torenwachter Hans Baris ontvangt zijn gasten van de Dikke Toren in Zierikzee volledig coronaproof, inclusief volgelaatsmasker en plastic handschoenen. Iedereen die naar boven gaat krijgt in het kader van de expositie op de eerste verdieping een bloem mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Torenwachter Hans Baris ontvangt zijn gasten van de Dikke Toren in Zierikzee volledig coronaproof, inclusief volgelaatsmasker en plastic handschoenen. Iedereen die naar boven gaat krijgt in het kader van de expositie op de eerste verdieping een bloem mee. © Sandra Schimmelpennink

Torenwachter in Zierikzee ontvangt coronaproof: in monnikspij met spatmasker

ZIERIKZEE - In Hans Baris komen heden en verleden zichtbaar samen. De trouwe wachter van de Dikke Toren ontvangt zijn bezoekers in de toepasselijke monnikspij van een minderbroeder uit 1209. Maar sinds de strengere coronamaatregelen van kracht zijn, heeft hij een eigentijds volgelaatsmasker aan zijn uitrusting toegevoegd. ,,En dan zou ik er eigenlijk ook nog een gewoon mondkapje onder moeten dragen". 

 1. Havendirecteur Henk Gravestein begon en eindigde in Bruinisse met een crisis: ‘Maar deze hakt er veel meer in’
  PREMIUM

  Havendirec­teur Henk Gravestein begon en eindigde in Bruinisse met een crisis: ‘Maar deze hakt er veel meer in’

  SINT-ANNALAND - Als hij nu voor hetzelfde project werd aangenomen, zou de jachthaven van Bruinisse er anders uit gaan zien. ,,Maar dat is met de wetenschap die we nu hebben.” Onder Henk Gravestein (66) groeide de Bruse jachthaven van 550 naar bijna 1000 ligplaatsen. Na 12,5 jaar is het voor de Sint-Annalander tijd voor een nieuw avontuur, ondanks zijn aow-gerechtigde leeftijd.
 1. Te koop bij Bob: een kopie van Max Verstappens bolide
  Play

  Te koop bij Bob: een kopie van Max Verstap­pens bolide

 2. Gerty helpt Gambiaans amputee-voetbalteam
  Play

  Gerty helpt Gambiaans amputee-voetbal­team