Volledig scherm
© Getty Images

Toplaag jeu de boulesbanen in Zierikzee nu al versleten

ZIERIKZEE - Vijf jaar na de aanleg van de jeu de boulesbanen van Sportclub Zierikzee moet de toplaag al vervangen worden. De laag is niet goed aangebracht en functioneert niet naar behoren. De schade is niet op de aannemer te verhalen, dus trekt de gemeente Schouwen-Duiveland de portemonnee.

Het gaat om dik 11.000 euro. De jeu de boulesbanen op sportpark Den Hogen Blok zijn in 2014 aangelegd en begonnen vanaf 2017 al sporen van verval te vertonen. Sportclub Zierikzee, die het beheer en onderhoud in handen heeft, kon dit zelf niet oplossen en heeft bij de gemeente aan de bel getrokken. 

Na onderzoek blijkt dat het drainagesysteem onder de banen goed functioneert, maar samenstelling van de toplaag en de aan- en afvoer van regenwater tot problemen leiden. Door het opnieuw en dan goed aanbrengen van een toplaag en door de looppaden iets te verleggen, kan de officiële jeu de boulescompetitie weer worden hervat.  

De leden van de sportclub helpen mee bij het herstel van de banen zodat de totale kosten voor het herstel zo laag mogelijk kunnen worden gehouden.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Debora (24) werkt in vluchtelingenkamp op Lesbos: ,,Hoe zeg je liefdevol ‘nee’ als alles in je schreeuwt dat je deze mensen moet helpen?”
    PREMIUM

    Debora (24) werkt in vluchtelin­gen­kamp op Lesbos: ,,Hoe zeg je liefdevol ‘nee’ als alles in je schreeuwt dat je deze mensen moet helpen?”

    BRUINISSE - Een moeder met een pasgeboren baby en een kindje van amper één jaar smeekt om een droog, warm plekje in het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos. Maar alles wat Debora Molenaar haar op dat moment kan bieden, is een modderig tentje aan de rand. Het is de dagelijkse praktijk voor de 24-jarige hulpverlener uit Bruinisse. Voor de feestdagen is ze even terug op het thuishonk. Om emotioneel bij te tanken.