Volledig scherm
Chefkok Kees Visser in zijn restaurant in Zierikzee © Marieke Mandem

‘Topkok met status van filmster’ in Zierikzee

Voor de ambitieuze chefkok Kees Visser van restaurant Bij Kees in Zierikzee is de nationale finale van Bocuse d’Or nog maar het begin.

In januari 2017 wil hij samen met zijn leerling Perry Berkhout ook de internationale finale van de prestigieuze kookwedstrijd winnen. En dat bereik je niet zomaar. De weinige vrije uurtjes die hij overhoudt naast het runnen van zijn restaurant, gaan op aan voorbereidingen voor september. „Het komt regelmatig voor dat ik ’s nachts doorwerk.”

Wildcard
Het was even spannend na de voorronde voor de Nederlandse finale, afgelopen juni. Visser: „We grepen op het nippertje naast de eerste plaats en mochten in eerste instantie niet door. Dat gebeurde me ook al een keer in 2013. Ik baalde ontzettend dat het opnieuw net niet lukte. Al die voorbereidingen. Ik wilde het zo graag.” Een paar dagen later bleek dat de jury potentie zag in Visser en zijn leerling Perry Berkhout met wie hij tijdens de voorronde kookte. Ze kregen een wildcard waarmee ze toch naar Ahoy mochten.

Lees de rest van het verhaal in de PZC editie Schouwen Duiveland van vrijdag 7 augustus.