Tom Vroegop heeft zich gespecialiseerd in de bouw van tuinhuisjes: ,,Toen ik nog bij mijn vader werkte, was het echt een bijproduct. Nu maak ik er honderd in een jaar."
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Vroegop heeft zich gespecialiseerd in de bouw van tuinhuisjes: ,,Toen ik nog bij mijn vader werkte, was het echt een bijproduct. Nu maak ik er honderd in een jaar." © Marieke Mandemaker

Tom Vroegop maakt tuinhuisjes: ‘Zelf ondernemen en iets opbouwen geeft me een goed gevoel’

Ik werk op Schouwen-DuivelandBURGH-HAAMSTEDE - Tom Vroegop (28) uit Burgh-Haamstede heeft zich gespecialiseerd in de bouw van tuinhuisjes bij chalets. De markt voor chalets floreert al jaren op het eiland. Dat zag Tom wel bij zijn vader die een bedrijf heeft in chaletbouw. Het bijproduct tuinhuis werd voor hem de hoofdmoot.

 1. Jubileumuitgave van ‘Kroniek’: over een kanon op de zeebodem en een chirurgijn die orgelpijpen jatte
  PREMIUM

  Jubileum­uit­ga­ve van ‘Kroniek’: over een kanon op de zeebodem en een chirurgijn die orgelpij­pen jatte

  ZIERIKZEE - Hij ligt vanaf zaterdag weer in de boekwinkel: de Kroniek van het land van de zeemeermin. Al 45 jaar op rij een houvast voor wie zich wil verdiepen in de geschiedenis van Schouwen-Duiveland. En nog nooit was de oplage zo groot als dit jaar, zegt voorzitter Wijnand Renden van de redactiecommissie tussen neus en lippen door. ,,Negenhonderdvijftig exemplaren en de tweede editie in zijn bestaan met harde kaft. Ik heb zelf ook bijna alle kronieken staan. En wanneer je ze met de gebruikelijke slappe kaft naast elkaar in de boekenkast zet, zakken ze op den duur toch een beetje in.”
 2. Havendirecteur Henk Gravestein begon en eindigde in Bruinisse met een crisis: ‘Maar deze hakt er veel meer in’
  PREMIUM

  Havendirec­teur Henk Gravestein begon en eindigde in Bruinisse met een crisis: ‘Maar deze hakt er veel meer in’

  SINT-ANNALAND - Als hij nu voor hetzelfde project werd aangenomen, zou de jachthaven van Bruinisse er anders uit gaan zien. ,,Maar dat is met de wetenschap die we nu hebben.” Onder Henk Gravestein (66) groeide de Bruse jachthaven van 550 naar bijna 1000 ligplaatsen. Na 12,5 jaar is het voor de Sint-Annalander tijd voor een nieuw avontuur, ondanks zijn aow-gerechtigde leeftijd.
 1. Gerty helpt Gambiaans amputee-voetbalteam
  Play

  Gerty helpt Gambiaans amputee-voetbal­team

 2. Mantelzorgers halen griepprik: GGD heeft voorraad aangevuld
  Play

  Mantelzor­gers halen griepprik: GGD heeft voorraad aangevuld