Toktok? Kukeleku! De kip van Gré werd een haan

videoOOSTERLAND - Machtig mooi vinden Rien en Gré Bolle het: de transitie van hun kip naar een haan. ,,Het is 2021, dit hoort er gewoon bij.”

 1. Zijn 55-plussers stumperds? Zeker niet. Maar powerworkshops zetten je wel aan het denken
  PREMIUM

  Zijn 55-plus­sers stumperds? Zeker niet. Maar powerwork­shops zetten je wel aan het denken

  Marga van Dijck uit Zierikzee geeft powerworkshops aan mannen en vrouwen van 55 jaar en ouder. Zijn dat allemaal van die stumperds dan? ,,Nee. Zeker niet”, zegt Van Dijck - die met haar man Frans in 2019 van Eindhoven naar Zeeland verhuisde. Met dank aan de powerworkshops, die haar zelf ook hielpen om er achter te komen wat ze het állerliefste wilde. Vanaf 19 november gaat een nieuwe serie powerworkshops voor 55-plussers van start.
 2. Dansen op hobbeldebobbelgras met livemuziek tussen de caissons: ‘Het is echt heel vet’
  PREMIUM

  Dansen op hobbelde­bob­bel­gras met livemuziek tussen de caissons: ‘Het is echt heel vet’

  Héél even zat Noor Vermunt (10) uit Zierikzee ‘m te knijpen. Het is best eng om buiten te dansen voor zo veel publiek. ,,Maar het is echt heel vet.” Met haar collegadansers van het Elly Geelhoed Ballet en de musici van het klarinetensemble van de Zeeuwse Muziekschool verzorgt Noor zaterdagmiddag twee buitenoptredens temidden van de caissons van het Watersnoodmuseum. Met twee voorstellingen op rij gaan de tribunes moeiteloos vol.
 3. Het perfecte landhuis, maar toch zetten Hans en Jacqueline het na twee jaar alweer te koop
  PREMIUM
  Dag Huis!

  Het perfecte landhuis, maar toch zetten Hans en Jacqueline het na twee jaar alweer te koop

  Van Rotterdam naar Bruinisse is een hele stap. En hoewel op hetzelfde eiland, de stap van Bruinisse naar Sirjansland is misschien nog wel groter. Toch zetten Hans en Jacqueline Tarmond hem te koop. In het dorpje tussen natuurgebied Dijkwater en hun oude ‘republiek’ bouwden ze een seventies-villa om tot hypermodern landhuis. Met luxe keuken, prachtige veranda, een gastenverblijf: alles erop en eraan. En toch zetten ze hem nu, na amper twee jaar, alweer te koop.