Volledig scherm
Dit busje rijdt achttien keer heen en weer en passeert fietsers en wandelaars over een smalle weg met paaltjes. Paarden kunnen er dus niet meer bij. © Marieke mandemaker

Toch paarden over drukke laan Renesse

RENESSE - Ruiters mogen over de drukke Hoogenboomlaan in Renesse blijven rijden. Burgemeester en wethouders hebben dat in een verkeersbesluit vastgelegd.

Het besluit is zeer tegen de zin van Renessenaar Peter Lubbers die grond bezit aan het eind van de laan. Volgens Lubbers is de Hoogenboomlaan veel te druk om ruiters toe te staan. Hij wil dat paardrijden wordt verboden tussen de voormalige camping. De Prinsenhoeve en het Watergat, waar zijn grond ligt. In zijn bezwaar zegt hij dat de Hoogenboomlaan op deze hoogte wordt gebruikt door omwonenden, fietsers, voetgangers en achttien keer per dag door de strandbus. Daar is geen plaats meer voor paarden, betoogt hij.

Intensief overleg

Ambtenaren hebben de afgelopen maanden per mail en telefoon intensief overlegd met Lubbers. In november is in het gemeentehuis met hem gesproken. Maar dat heeft de Renessenaar niet op andere gedachten gebracht. Desondanks hebben burgemeester en wethouders deze week het omstreden verkeersbesluit genomen en dat Lubbers per brief laten weten.