Volledig scherm
© Thinkstock

Toch nog geld voor begeleiding leerproblemen en hoogbegaafdheid op scholen Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Scholen op Schouwen-Duiveland die dit jaar te laat waren met hun subsidieaanvraag voor begeleiding van leerlingen met problemen, kunnen alsnog rekenen op steun van de gemeente. Burgemeester en wethouders zijn bereid om in 2018 in één keer het gevraagde bedrag over twee jaar uit te keren.

Vier afzonderlijke basisscholen en de koepels Obase (openbaar), Radar (christelijke) en Prisma (katholiek) grepen dit jaar naast de subsidiepot. Ze hadden te laat door dat de regels zijn veranderd en een aanvraag voor financiële ondersteuning van de schoolbegeleidingsdienst tegenwoordig vooraf moet worden aangevraagd. Voorheen mocht dat aan het eind van ieder schooljaar.

Voor die zeven onderwijsinstelling gaat het in 2017 over een totaalbedrag van  35.420 euro, waarvan 17.542 euro voor het openbaar onderwijs. De drie regionaal actieve begeleidingsdiensten (Kerstencentrum, Driestar Educatief en Regionaal Pedagogisch Centrum Zeeland) krijgen daarnaast samen ook nog eens ruim een ton van de gemeente. De begeleidingsdienst helpt scholen onder meer bij hardnekkige leerproblemen, gedragsstoornissen en hoogbegaafdheid van leerlingen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement