Bevelvoerder Sietse van der Sar van de brandweer Dreischor.
Volledig scherm
Bevelvoerder Sietse van der Sar van de brandweer Dreischor. © Marieke Mandemaker

Toch geld voor brandweer Dreischor

DREISCHOR - Er komt alsnog drie jaar lang 50.000 euro om de brandweerpost Dreischor open te houden. Het Schouwse gemeentebestuur heeft dat dinsdag besloten.

 1. ‘Als je er op gaat letten, zie je overal blikjes liggen’
  PREMIUM
  Van de straat

  ‘Als je er op gaat letten, zie je overal blikjes liggen’

  Verhalen van mensen liggen op straat. Wij tekenen ze elke week op. Wie: Geertje Kristalijn en Henk Zielman Waar: Markt in Brouwershaven Wanneer: zaterdag 1 oktober, 13.15 uur Gewapend met grijpstokken en een vuilniszak is meteen duidelijk waar het Geertje Kristalijn en Henk Zielman om te doen is. ,,Ik hou van netjes”, zegt Zielman. ,,Zo bizar dat mensen van alles op straat gooien. Volstrekt onnodig”, wijst hij op één van de afvalbakken verderop op de Markt. ,,Een kleine moeite om het daar gelijk in te gooien.”
 2. Juf Sas ging als een razende Roeland op social media en legt aan vrijwilligers uit hoe
  PREMIUM

  Juf Sas ging als een razende Roeland op social media en legt aan vrijwilli­gers uit hoe

  Ze is een fenomeen op social media. Weet mensen aan het haken te krijgen of te inspireren om eigenhandig kleurrijke truien en kerstballen te fabriceren. Saskia den Otter, beter bekend als Juf Sas, houdt er van om kennis te delen. Dat doet de mediacoach van bibliotheek Oosterschelde dinsdag 11 oktober ook met vrijwilligersclubs op Schouwen-Duiveland. Die kunnen veel baat hebben bij een slim gebruik van Instagram, Facebook of TikTok.