Volledig scherm
Bevelvoerder Sietse van der Sar van de brandweer Dreischor. © Marieke Mandemaker

Toch geld voor brandweer Dreischor

DREISCHOR - Er komt alsnog drie jaar lang 50.000 euro om de brandweerpost Dreischor open te houden. Het Schouwse gemeentebestuur heeft dat dinsdag besloten.

De post voldoet soms wel , soms niet aan de criteria van de Veiligheidsregio. Na protesten gaf VRZ-directeur Eli van Strien Dreischor het voordeel van de twijfel. De kazerne mocht nog drie jaar open blijven, maar dan moet Schouwen de helft van de kosten betalen. 

Het gemeentebestuur vond dat onjuist. De VRZ moest die ton per jaar maar zelf opbrengen en bovendien verwachtten B en W dat de werving van vrijwilligers in Dreischor altijd een probleem zou blijven. 

Maar dinsdag bleek het tij gekeerd. De Dreister brandweer heeft nieuwe mensen geworven en B en W hebben vertrouwen in de TS4, de blusauto die met vier personen kan uitrukken. 

Burgemeester Gerard Rabelink: ,,Om de veiligheid in het noorden van het eiland te garanderen hebben we ook altijd gezegd dat Dreischor pas sluit als Brouwershaven op sterkte is. Dat is nog steeds niet het geval en dus gaan we door met Dreischor.”