De dag erna: het verwoestende werk van de vlammen is goed zichtbaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De dag erna: het verwoestende werk van de vlammen is goed zichtbaar. © Marieke Mandemaker

Tientallen campers, caravans en bootjes in de as gelegd na brand in loods Serooskerke (S); ‘Ik heb er nog geen dag mee kunnen varen’

video's/foto'sSEROOSKERKE - Tientallen caravans, campers, boten en andere spullen die werden opgeslagen in een loods op een erf langs de N57 bij Serooskerke op Schouwen, zijn vannacht bij een verwoestende brand volledig in de as gelegd. Marianne Hofman, die woont in de naastgelegen woning, is zich rot geschrokken. ,,Volgens de brandweer had het geen vijf minuten langer moeten duren of onze woning en de aangrenzende schuur waar nu tijdelijk mensen in verblijven was ook in vlammen opgegaan.”

 1. Filmmaakster Digna Sinke raakt in haar presentatie aan de universele aard van mensen
  PREMIUM
  Recensie

  Filmmaak­ster Digna Sinke raakt in haar presenta­tie aan de universele aard van mensen

  BURGH-HAAMSTEDE - Orde en chaos, grenzen. Het thema van de tentoonstellingsreeks in de Bewaerschole in Burgh-Haamstede. Digna Sinke (Zonnemaire, 1949) is filmmaakster, maar overschrijdt de grenzen van haar metier door ook andere elementen toe te voegen. Naast een mooie, ingetogen filmische beschouwing presenteert zij ook tafels met foto’s en objecten en maakte zij twee schilderijen.
 2. Bernard Black beleefde zijn avontuur na de noodlanding op Schouwen elk jaar opnieuw
  PREMIUM
  video

  Bernard Black beleefde zijn avontuur na de noodlan­ding op Schouwen elk jaar opnieuw

  NIEUWERKERK - De gestrande Engelse gliderpiloot Bernard Black was een van de zeventien personen die in december 1944 vanaf de Oosterscheldedijk bij Zierikzee naar het al bevrijde Noord-Beveland probeerden te ontsnappen. Die mislukte poging kostten tien verzetsstrijders het leven. Ze werden door de Duitsers bij Renesse opgehangen. Black overleefde de oorlog en schreef zijn Schouwse ervaringen gedetailleerd op.