Volledig scherm
Hij verraste de kinderen met prachtige gloednieuwe kleding zoals t shirts, vesten en zelfs enkele warme jacks voor de winter. © Pola van der Donckstichting

Tiësto schiet kinderdorp van stichting uit Burgh-Haamstede te hulp

BURGH-HAAMSTEDE - D.J. Tiësto schiet het Palabana kinderdorp van de Pola van der Donckstichting in Zambia te hulp. Op 20 kilometer afstand is cholera uitgebroken. Uit voorzorg moet de kwetsbare watervoorziening in het dorp worden vernieuwd. Dat brengt hoge kosten met zich mee voor de organisatie van Anne Martens uit Burgh-Haamstede. Door alle aidswezen van nieuwe kleren en warme winterjacks te voorzien, probeert Tiësto het leed iets te verzachten.

De grote chlolera-uitbraak in het gebied wordt met angst en beven tegemoet gezien, laat Martens weten. De lokale autoriteiten nemen geen enkel risico en besloot na een inspectie van de gezondheidsdienst dat de watervoorziening op korte termijn volledig moet worden vervangen.  De watertanks werden vorig jaar nog gerepareerd, maar dat blijkt nu onvoldoende te zijn. De vernieuwing brengt hoge kosten met zich mee. 

Toen Tiësto vernam dat het kinderdorp van de Pola van der Donckstichting het momenteel zwaar te verduren heeft, besloot hij  spontaan zijn hulp aan te bieden. De kinderen waren dolgelukkig met deze gulle gift, vertelt Martens. Ze dragen bijna altijd gebruikte kleren. 

Het dorp krijgt binnenkort ook te maken met de onderwijsvernieuwing in Zambia.  Computeronderwijs doet z'n intrede. Dat vergt nieuwe schoolspullen en training van leerkrachten.  ,,Wij als bestuur werken hard en met grote passie om deze ouderloze kinderen via de juiste scholing en opleiding een goede toekomst te geven", aldus Martens. De stichting is hard op zoek naar nieuwe donateurs.

Giften kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL92 INGB 0007295771 t.n.v. Aidsweeskind-Burgh Haamstede.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement