Volledig scherm
© Thinkstock

Theo Thijssenschool wil klassen op één locatie houden en zoekt oplossing binnen eigen muren

ZIERIKZEE - De Zierikzeese Theo Thijssenschool wil haar leerlingen niet onderbrengen in gebouwen van andere scholen. Daarom zoekt ze naar een manier om binnen de muren meer lesruimte te maken.

De populaire brede school in de Noorderpolder ziet de leerlingenaantallen jaar na jaar stijgen. Om de problemen deels op te lossen, werd daarom afgelopen schooljaar een ruimte gehuurd in het naastgelegen appartementencomplex Mitt Hem van Eilandzorg. Maar die ruimte is na de herfstvakantie niet meer beschikbaar, zegt Ewald de Keijzer, directeur van Obase, waar de Theo Thijssen als openbare basisschool onder valt. 

Vervelend

Dat betekent dat de hoogste groep straks weer les krijgt in het eigen gebouw. Want verhuizen naar het gebouw van Binnen de Veste - zoals de gemeente voorstelde - wil de school niet. ,,Het is voor de leerlingen en ouders heel vervelend om kinderen te hebben op twee verschillende locaties”, legt De Keijzer uit. ,,En als je de school door tweeën hakt, lever je aan kwaliteit in. Dat wensen we niet.”

Wat wel zou kunnen, is het aanpassen van de speelzaal en een open leerruimte in het gebouw. Zodat daar ook les gegeven kan worden. De Keijzer: ,,We zijn aan het onderzoeken wat we kunnen doen.” Dat gaat wel in samenspraak met de gemeente, die eigenaar is van het gebouw.

Het concept van de Theo Thijssen als brede school slaat aan; het heeft zich sinds de opening in 2014 direct al bewezen. Ging de prognose uit van 175 tot 225 leerlingen, dit jaar worden dat er 250.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement