Volledig scherm

Tevredenheid over behoud Schouws archief

ZIERIKZEE - De vereniging Stad en Lande en het Erfgoedplatform zijn blij dat het gemeentearchief niet helemaal uit Zierikzee verdwijnt. 

,,Het is van cruciaal belang dat het gemeentearchief fysiek aanwezig blijft op het eiland, zodat inwoners er terecht kunnen om kennis te nemen van de geschiedenis van Schouwen-Duiveland.” Zo laten het Erfgoedplatform en de vereniging Stad en Lande weten dat ze het eens zijn met de keuze van B en W om het gemeentearchief niet meteen en volledig over te doen aan het Zeeuws Archief. Dat was wel het oorspronkelijke voorstel. 

Maar na veel protesten stellen BenW nu voor om het archief in fasen uit te besteden en de studiezaal nog drie dagen per week open te houden. De raadscommissie steunde het compromis donderdagavond, al pleitte het CDA voor volledig behoud van zelfstandigheid. ,,Dat is onmogelijk. Dat redden we niet als je ziet wat er op gebied van digitalisering wordt verwacht,” antwoordde portefeuillehouder Gerard Rabelink. 

  1. Schoolbestuur trekt aan de bel over onveiligheid kinderen in Bruinisse na nieuwbouw supermarkt
    PREMIUM

    Schoolbe­stuur trekt aan de bel over onveilig­heid kinderen in Bruinisse na nieuwbouw supermarkt

    BRUINISSE - De uitbreiding van de Market Plaza in Bruinisse gaat ten koste van de veiligheid van de kinderen van De Meerpaal, vreest het schoolbestuur. De uitgang van het schoolplein wordt ‘onoverzichtelijk en chaotisch’, doordat de nieuwe Albert Heijn een stuk naar voren komt. Kinderen lopen en fietsen straks rechtstreeks langs dat gebouw het parkeerterrein op en dat is onwenselijk, luidt de waarschuwing.