Volledig scherm
© PZC

Tennisclub Bru-Tèn kan peperdure masten eindelijk neerzetten

BRUINISSE - Tennisvereniging Bru-Tèn gaat eindelijk vier lichtmasten plaatsen om twee tennisvelden aan De Vang te voorzien van kunstlicht. Dat kost de leden een flinke duit. De gemeente wordt om een bijdrage gevraagd.

Voorzitter Aart de Looff vindt de lichtmasten van grote waarde voor de tennisclub. ,,Hiermee worden de beschikbare speeltijden flink verruimd. We kunnen ook mee blijven doen op competitieniveau. Voor ons van ‘levensbelang’ dus”, aldus De Looff in een brief naar de gemeente Schouwen-Duiveland.

Enorm bedrag

Het gaat om een investeringsbedrag van 40.000 euro. Voor een club met 150 leden een enorm bedrag, vindt De Looff. Hij wil dat de gemeenteraad subsidie toekent. Een eerder verzoek werd al in mei 2013 ingediend. De raad beloofde toen een bedrag van 10.000 euro, maar omdat de masten toen nog niet werden neergezet, werd het geld ook nooit uitgekeerd.

Bru-Ten wil nu alsnog mee snoepen uit die oude subsidiepot. ,,Het kan zijn dat die inmiddels leeg is, maar de ontstane situatie is nogal bijzonder. Wij hebben er zeer lang aan moeten trekken om uiteindelijk een vergunning te verkrijgen. Blijkbaar waren er achteraf toch geen obstakels om de vergunning te verlenen.”

  1. Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemeester is de juiste man op het juiste moment voor Schouwen-Duiveland
    PREMIUM

    Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemees­ter is de juiste man op het juiste moment voor Schou­wen-Duiveland

    ZIERIKZEE - Een stevige persoonlijkheid, met gevoel voor humor. Zeker niet afstandelijk. Iemand met oog voor cultuur, economische ontwikkeling, veiligheid en die ruimte geeft om andere argumenten aan te horen. De superlatieven over Jack van der Hoek zijn niet van de lucht. Het is de nieuwe burgemeester die Schouwen-Duiveland verdient en verder kan helpen, zeggen mensen uit zijn omgeving. ,,Hij komt op het juiste moment”, zegt oud-burgemeester Jack Asselbergs.