Volledig scherm
Ten Years After © Irwan Notosoetorso

Ten Years After in Brogum

ZIERIKZEE - De Britse blues-rockers van Ten Years After treden nu 50 jaar na het legendarische Woodstock festival op zondagavond 24 november op in Podium Brogum in Zierikzee. Van de oorspronkelijke bezetting zullen drummer Ric Lee (74) en toetsenist Chick Churchill (73) nog aanwezig zijn. Het concert begint om 21.30 uur.

Het lijkt een opmerkelijk buitenkansje dat Brogum deze verrassende band destijds bij Woodstock naar Zierikzee weet te halen. Voorzitter Swen Blikman van Brogum glundert bij dit constatering en zegt: ,,Het is vooral een kwestie van voortdurend goed letten op tourschema’s en specifieke groepen en of Brogum in te passen zou zijn. Met Ten Years After blijkt dat lukken. Daar zijn we natuurlijk trots op.’'

In de huidige bezetting worden Ric Lee en Chick Churchill bijgestaan door Marcus Bonfanti (36) die de inmiddels overleden zanger/gitarist Alvin Lee vervangt. Veder legt Colin Hodgekinson met zijn bas een stevige basis onder de muziek. Bonfanti is winnaar van de British Blues Award en Hogekinson maakte naam in bands als de Spencer Davisgroup.

  1. Debora (24) werkt in vluchtelingenkamp op Lesbos: ,,Hoe zeg je liefdevol ‘nee’ als alles in je schreeuwt dat je deze mensen moet helpen?”
    PREMIUM

    Debora (24) werkt in vluchtelin­gen­kamp op Lesbos: ,,Hoe zeg je liefdevol ‘nee’ als alles in je schreeuwt dat je deze mensen moet helpen?”

    BRUINISSE - Een moeder met een pasgeboren baby en een kindje van amper één jaar smeekt om een droog, warm plekje in het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos. Maar alles wat Debora Molenaar haar op dat moment kan bieden, is een modderig tentje aan de rand. Het is de dagelijkse praktijk voor de 24-jarige hulpverlener uit Bruinisse. Voor de feestdagen is ze even terug op het thuishonk. Om emotioneel bij te tanken.