Jeugdzorgwerkers gingen in september massaal de straat op in Den Haag. Ze eisten meer geld voor jeugdzorg, minder administratiedruk, een einde aan de inkoopwaanzin en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeugdzorgwerkers gingen in september massaal de straat op in Den Haag. Ze eisten meer geld voor jeugdzorg, minder administratiedruk, een einde aan de inkoopwaanzin en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden. © ANP

Tekort van 1,9 miljoen euro op jeugdzorg Schouwen-Duiveland bittere pil

ZIERIKZEE - De uitgaven voor jeugdzorg op Schouwen-Duiveland pakken dit jaar mogelijk bijna twee miljoen hoger uit. De gemeente komt tot die prognose op basis van de ervaring over de eerste zes maanden van 2019.

 1. Vrijheid van de ene buurman versus inkomsten van de andere: al 17 jaar gesteggel over Oud-Bommenede
  PREMIUM

  Vrijheid van de ene buurman versus inkomsten van de andere: al 17 jaar gesteggel over Oud-Bommenede

  ZONNEMAIRE - ,,Waarom zou mijn droom minder waard zijn dan die van de buren?” Buurman Ron van de Erve houdt vol dat hij geen zorgwoningen tegenover zijn woning aan de Kijkuitsedijk in Zonnemaire wil. En daarom wachten Brenda Voet en haar man Niek van Putte al zeventien jaar op groen licht voor het plan voor hun Résidence Oud-Bommenede. Het is nu wachten op een uitspraak van de Raad van State.
 1. Juf Marina verrast de kinderen van Philippine met raambezoekjes
  Play

  Juf Marina verrast de kinderen van Philippine met raambezoek­jes

 2. Hogeweg: van Duits bastion naar internationaal gezelschap
  Play

  Hogeweg: van Duits bastion naar internatio­naal gezelschap