Ron Pronk en Marijke Lamboo bij Mon Genie; het huis in Brouwershaven waarvoor ze de tegels maakten
Volledig scherm
PREMIUM
Ron Pronk en Marijke Lamboo bij Mon Genie; het huis in Brouwershaven waarvoor ze de tegels maakten © Dirk Jan Gjeltema

Tegels van de monumentale boerderijwoning Mon Genie zien er weer prachtig uit

BROUWERSHAVEN - Er gaat geen dag voorbij of keramiste Marijke Lamboo heeft een homp klei of  glazuurkwastje in haar handen. Toch zijn de tegeltableaus die ze recent maakte voor de monumentale boerderijwoning Mon Genie in Brouwershaven ook voor haar heel bijzonder. ,,Dit is de kroon op mijn werk.”

Maandenlang waren Lamboo en haar man Ron Pronk met de klus in de weer. Op zoek naar de beste manier om de tegels te bakken, ze in de juiste maat te krijgen en ze vervolgens met de meest op de originelen lijkende kleuren glazuur te behandelen. De laatste tegels zitten er sinds kort op. ,,Het was een uitdaging. Zelf was ik wel een beetje emotioneel toen ik het resultaat zag. Ik heb mijn initialen er niet op getekend, maar het was wel erg leuk om te doen. Het is toch een heel bijzonder huis”, zegt Lamboo.

  1. Bruinisser evenementenbedrijf gaat fuseren

    Bruinisser evenemen­ten­be­drijf gaat fuseren

    BRUINISSE - Evenementenbedrijf Jumpzz uit Bruinisse, dat met grote regelmaat evenementen op Schouwen-Duiveland voorziet van springkussens, teambuilding en professionele geluidsinstallaties, gaat met twee collega-bedrijven van Goeree-Overflakkee verder onder een nieuwe naam: Bounce & More. Volgens eigenaar Jeroen de Boed liggen de bedrijven, die hij zelf heeft opgebouwd, in elkaars verlengde. Met de samenvoeging hoopt hij sterker te worden in de evenementen- en entertainmentbranche.