Taalcafé focust zich op gemeente

ZIERIKZEE - De wereldbol is afgestoft. Een oude kaart van Zeeland toont de situatie van voor dammen en bruggen. Een tekening van Schouwen-Duiveland ligt op tafel. Het Taalcafé in Zierikzee onthaalt de burgemeester.

Volledig scherm
Deelnemers aan het Taalcafé zetten Nieuw-Haamstede, de woonplaats van burgemeester Rabelink, op de kaart van Schouwen-Duiveland. © Dirk Jan Gjeltema

Spreekt u Chinees?’’, vraagt Meihao uit Nieuwerkerk. Tot haar verrassing antwoordt burgemeester Gerard Rabelink spontaan met: ‘Lir hao’. Dat staat voor: ‘hoe gaat het met u?’. Maar daar blijft het dan ook bij. Zijn Chinese vocabulaire schiet te kort voor een echt gesprek met Meihao in de taal van haar geboorteland. Dat hoeft ook niet, want ze doet haar uiterste best zichzelf zo goed mogelijk in het Nederlands uit te drukken. Daar is het Taalcafé in de Bibliotheek in Zierikzee immers ook voor bedoeld: Anderstaligen stimuleren Nederlands te spreken. Elke twee weken op de woensdagmiddag kunnen nieuwe bewoners uit het buitenland hier komen oefenen onder leiding van enkele enthousiaste vrijwilligers. Dit keer zijn dat Mieke van der Post, Els Munter en Peter Noordermeer.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement