Volledig scherm
© Thinkstock

Streep door 170 euro huurderskorting Zeeuwland

ZIERIKZEE - De Autoriteit Woningcorporaties verbiedt Zeeuwland om eenmalig 170 euro korting te geven aan haar huurders. Zeeuwland stapt naar de rechter. ,,Dit is een vreemde situatie. Wie kan hier nu tegen zijn?'', zegt directeur-bestuurder Marco van der Wel van Zeeuwland.

Maandagmiddag heeft de Autoriteit Woningcorporaties Zeeuwland een preventieve last onder dwangsom opgelegd. De woningcorporatie, met woningen op Schouwen-Duiveland en Walcheren, moet 120.000 euro aan boete betalen als ze toch korting aan de huurders geeft.

De korting van 170 euro komt voort uit de fusie tussen Zeeuwland en Woonburg, waarmee jaarlijks een miljoen wordt bespaard. De huurdersorganisatie was met de fusie akkoord mits het miljoen dit jaar onder de huurders wordt uitgekeerd. Na dit jaar wordt het gebruikt om woonlasten indirect te verlagen bijvoorbeeld door isolatiemaatregelen. 

De Autoriteit heeft die documenten allemaal onder ogen gehad en is daar niet tegen in verweer gekomen. Tot Zeeuwland het plan aan de huurders openbaarde. Onbegrijpelijk, vindt Van der Wel. Omdat de Autoriteit zo laat reageert én omdat betaalbaarheid van wonen één van de prioriteiten is van het ministerie. ,,Ik vind het buitengewoon triest dat dit over de ruggen van huurders gebeurt. We laten het er niet bij zitten''.  

Lees ook:

Zeeuwland verdeelt miljoen onder huurders

  1. Hostellerie Schuddebeurs is geen doorsnee toeristenfuik
    PREMIUM
    ACHTER DE SCHERMEN

    Hostelle­rie Schudde­beurs is geen doorsnee toeristen­fuik

    SCHUDDEBEURS - Waar het centrum is, vragen internationale gasten weleens aan receptioniste Sandra Fierens (46), geboren en getogen in Schuddebeurs. Ze kan er om lachen, want Hostellerie Schuddebeurs ís het centrum van het dorpje op Schouwen-Duiveland. Golfers en fietsers verblijven er graag. Deze krant keek in de keuken, de lobby en op hotelkamers. ,,Mijn brillenglazen besloegen van een half ontblote hotelgast.”