Het strand bij Ouddorp wordt de komende maanden opgespoten met ruim één miljoen kubieke meter zand. Hier tussen Renesse en Ellemeet werd eerder 600.000 kubieke meter aangevoerd om de kustlijn te versterken.
Volledig scherm
Het strand bij Ouddorp wordt de komende maanden opgespoten met ruim één miljoen kubieke meter zand. Hier tussen Renesse en Ellemeet werd eerder 600.000 kubieke meter aangevoerd om de kustlijn te versterken. © archief DirkJan Gjeltema

Strand Ouddorp versterkt met een Kuip vol zand

OUDDORP - De stranden van Ouddorp worden voor het aanbreken van het zomerseizoen weer in volle glorie hersteld. Over een afstand van 4,5 kilometer wordt ruim één miljoen kubieke meter zand van de Noordzeebodem opgespoten. Genoeg om het voetbalstadion van Feyenoord bijna tot de nok toe mee te vullen, schetst Rijkswaterstaat de impact van de operatie.

 1. Het buurtgevoel van vroeger is verdwenen uit Beldert: ‘Even kennismaken is er niet meer bij’
  PREMIUM
  Gehuchten - video

  Het buurtge­voel van vroeger is verdwenen uit Beldert: ‘Even kennisma­ken is er niet meer bij’

  Dit wás een buurtschap. Het klinkt hard als je het hoort. Martin van der Heijden op Beldert 5 is er zeker van. Frits en Tineke Scheurleer op nummer 1 ook. Martin (1949) kwam uit Schiedam en is een kleine twintig jaar inwoner van Beldert. Hij zegt: ,,Ik maak deel uit van een rijtje van vier huizen. De meeste mensen wonen er nog niet zo lang. Het is kennelijk niet meer gebruikelijk om even kennis te maken. Ze lopen wel hun honden uit te laten, maar als ik eraan kom vluchten ze naar binnen. Voor de nieuwkomers kwamen, woonde er een man die zei: ‘Jongens, ik ga de vriezer schoonmaken, het vlees gaat op de barbecue, neem allemaal een drankje mee’.”
 2. Het wil maar niet lukken met de regels voor zonneparken op Schouwen-Duiveland: ‘Leuke initiatieven vallen stil’
  PREMIUM

  Het wil maar niet lukken met de regels voor zonnepar­ken op Schou­wen-Duiveland: ‘Leuke initiatie­ven vallen stil’

  ZIERIKZEE - Een set zonnepanelen op het dak van je huis, kan nog wel. Maar ondernemers die hun bedrijf met zonne-energie de toekomst in willen helpen, moeten voorlopig nog op hun handen blijven zitten. De negen partijen in de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland kunnen het maar niet eens worden over de uitgangspunten voor de ruimtelijke spelregels voor een duurzame energievoorziening. En dat is niet de eerste keer.
 1. Winkeliers en horecabazen in Terneuzen zijn maatregelen zat
  Play

  Winkeliers en horecaba­zen in Terneuzen zijn maatrege­len zat

 2. Rob Jetten: Lasten van kerncentrale moeten we met zijn allen dragen
  Play

  Rob Jetten: Lasten van kerncentra­le moeten we met zijn allen dragen