Volledig scherm
Marin is zielsgelukkig met de nieuwe accordeon die hij heeft gekregen © Marcel Modde

Straatmuzikant Marin krijgt nieuwe accordeon

ZIERIKZEE - Marin Vasilev kan weer breeduit lachen. ,,Moet je kijken hoe mooi! Een echte Hohner. Eén van de beste die er is.”

In zijn armen pronkt een parelmoer witte accordeon. ,,Precies dezelfde als die ik hiervoor had en kapot is gegaan. Die was alleen zwart.” Dolgelukkig is Marin met het cadeau van een inwoner uit Zierikzee. Het instrument was van zijn schoonvader uit Dordrecht, die is overleden. Na het lezen over de kapotte accordeon bracht een telefoontje naar de familie snel uitkomst. ,,Anders lag de Hohner ongebruikt op zolder. Zonde", lacht de Zierikzeese straatmuzikant. ,,Deze speelt ontzettend lekker.”

Hij wijst op een grote koffer achter zijn trolley met geldbakje. ,,Ik heb net toevallig zondag ook zelf een andere gekocht. Een buitenkansje! Ik wist dit nog niet... Maar die is dan voor mijn vader", refereert Marin aan de oude  Vasilev die verderop in de Zierikzeese binnenstad het winkelend publiek vermaakt. ,,Zijn accordeon is heel zwaar. Deze is beter voor hem. Nu hebben we er één op reserve voor als er weer een keer iets kapot gaat. Ik ben heel gelukkig nu. Iedereen heel erg bedankt voor alle steun!”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement