Jolanda Polderdijk uit Nieuw en Sint Joosland is samen met haar zus eigenaar van de familieboerderij die zij bewoont. Zij geeft de cursus over Zeeuwse boerderijen in Burgh-Haamstede.
Volledig scherm
PREMIUM
Jolanda Polderdijk uit Nieuw en Sint Joosland is samen met haar zus eigenaar van de familieboerderij die zij bewoont. Zij geeft de cursus over Zeeuwse boerderijen in Burgh-Haamstede. © Dirk-Jan Gjeltema

Stokoude gepotdekselde boerderijen én wederopbouwboerderijen vertellen samen het Zeeuwse verhaal

BURGH-HAAMSTEDE - Ze wonen zelf allebei op een stokoude boerderij: Jolanda Polderdijk van Hof Nieuwlandsrust (1650) in Nieuw- en Sint Joosland en Anja van der Bijl van de Zonnehoeve (1700) in Zonnemaire. Met een oude pronktuin, mestvaalt en een kachelkot; de stal waar het werkpaard z'n veulen (kacheltje) kreeg. Verhalen te over, ook over het meer recente boerenverleden. ,,Die jongere generatie, de wederopbouwboerderijen, vertellen óók een verhaal.” 

  1. Dansen op hobbeldebobbelgras met livemuziek tussen de caissons: ‘Het is echt heel vet’
    PREMIUM

    Dansen op hobbelde­bob­bel­gras met livemuziek tussen de caissons: ‘Het is echt heel vet’

    Héél even zat Noor Vermunt (10) uit Zierikzee ‘m te knijpen. Het is best eng om buiten te dansen voor zo veel publiek. ,,Maar het is echt heel vet.” Met haar collegadansers van het Elly Geelhoed Ballet en de musici van het klarinetensemble van de Zeeuwse Muziekschool verzorgt Noor zaterdagmiddag twee buitenoptredens temidden van de caissons van het Watersnoodmuseum. Met twee voorstellingen op rij gaan de tribunes moeiteloos vol.