Bewoners van De Veste in Zierikzee vieren het 25-jarig bestaan van het seniorencomplex. Vier bewoners van het eerste uur proosten met huidig voorzitter van de bewonerscommissie Ineke Koopman (2e van links) op het jubileum. Vlnr: Cobi de Oude-Heijboer, Grietje Beije en Tine en Stoffel Boot.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van De Veste in Zierikzee vieren het 25-jarig bestaan van het seniorencomplex. Vier bewoners van het eerste uur proosten met huidig voorzitter van de bewonerscommissie Ineke Koopman (2e van links) op het jubileum. Vlnr: Cobi de Oude-Heijboer, Grietje Beije en Tine en Stoffel Boot. © Marieke Mandemaker

Stoffel (102) was nog een ‘broekie’ toen hij in De Veste kwam wonen; ‘Ik heb er geen moment spijt van gehad’

ZIERIKZEE - De bouw van een hoog seniorencomplex in de Zierikzeese Manhuisstraat stuitte ruim een kwart eeuw geleden op fel protest. Inmiddels is De Veste daar niet meer weg te denken. En dat wordt gevierd.

  1. De trompetkalkkokerworm maakt watersporters het leven zuur en het diertje lijkt Zeeland steeds leuker te vinden
    PREMIUM

    De trompet­kalk­ko­ker­worm maakt waterspor­ters het leven zuur en het diertje lijkt Zeeland steeds leuker te vinden

    Het is een ‘prachtig beestje’, maar níet als-ie in de buurt van havens komt. De trompetkalkkokerworm rukt op. Bij watersportvereniging Herkingen, aan de noordkant van de Grevelingen, hebben ze al jaren last van de worm die complete riffen van kalkbuisjes maakt. Maar het diertje laat zich op steeds meer plaatsen zien. Oók in de Oosterschelde. De club uit Herkingen onderzoekt hoe wijd verspreid het probleem is. En hoopt op hulp van de overheid.