Volledig scherm
De basisschooljeugd van Zonnemaire wordt straks in elektrische busjes naar school gebracht. © Stichting Schoolbus Zonnemaire

Stichting Schoolbus Zonnemaire kan niet wachten op elektrische busjes

ZONNEMAIRE - Nog even, en dan rijden ze van de Stichting Schoolbus Zonnemaire in splinternieuwe, elektrische busjes. Die vervangen de huidige ‘dieseltjes’ van de stichting en gaan volgende week vrijdag voor het eerst rijden.

Op het parkeerterrein van de voormalige school in het dorp is een laadpaal geïnstalleerd. De busjes kunnen er opgeladen en gestald worden, vertelt Joost Loomans als voorzitter van de stichting. Liefst hadden ze van begin af aan de elektrische variant gereden, maar het wachten was tot de leverancier de modellen kon leveren. ,,We zijn ongeveer de eerste van Nederland met zulke busjes", zegt Loomans, die nog meer duurzame ontwikkeling voor ogen heeft: het plaatsen van zonnepanelen. ,,We zijn bezig om her en der fondsen te werven. De panelen zouden op het dak van de school of van het dorpshuis kunnen komen.”

De busjes, die ieder acht personen kunnen vervoeren, worden behalve voor het schoolvervoer ook ingezet voor ouderenvervoer. Volgende week vrijdag worden ze voor het eerst ingezet. Belangstellenden kunnen donderdagavond 19 september om 20.00 uur de bussen komen bekijken bij het sportveld aan de Tuinweg.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement