Volledig scherm
foto Rene Manders/Meulenhof/GPD

Stichting MarkantSD organiseert voortaan paardenmarkt Zierikzee

ZIERIKZEE - De organisatie van de Zierikzeese Paardenmarkt wordt hoogstwaarschijnlijk overgenomen door de stichting MarkantSD. De gemeente Schouwen-Duiveland en de stichting werken op dit moment aan een convenant. De Paardenmarkt is een gemeentelijke jaarmarkt.

De gemeente Schouwen-Duiveland en de stichting werken op dit moment aan een convenant. De Paardenmarkt is een gemeentelijke jaarmarkt. Jarenlang zorgde ondernemersvereniging ZZ Neptunus in de praktijk voor de invulling, via Zierikzee Actief en Hans Luicx van organisatiebureau Zeeuwse Markten. De markt wordt traditiegetrouw de woensdag voor de eerste donderdag van juni gehouden. Dat is morgen het geval.

  1. Herdenking Joodse slachtoffers in Zierikzee

    Herdenking Joodse slachtof­fers in Zierikzee

    ZIERIKZEE - Bij het Joods monument aan de Grachtweg in Zierikzee is vandaag stilgestaan bij de dood van 22 inwoners in de Tweede Wereldoorlog. Ze werden 24 maart 1942 gedwongen huis en haard te verlaten en samen met andere Joden in Zeeland op de trein gezet naar een Duits vernietigingskamp. Het monument is geadopteerd door de de J.L. de Jongeschool, dat met de jaarlijkse herdenkingen de herinnering aan de omgebrachte stadsgenoten levend houdt. Op de zuil prijken de namen van de 22 slachtoffers.