Volledig scherm
PREMIUM
Nando van As kan zijn culinaire creativiteit in brasserie De Cleenne Mossel helemaal kwijt. Op de achtergrond Tara van der Spek achter de bar © Dirk Jan Gjeltema

Sterrenkok Cas Spijkers zag 'm al zitten, nu heeft Nando van As zijn eigen restaurant

BRUINISSE - Hij houdt de horecatrends bij, maar is geen extreme trendvolger. Liever kiest Nando van As voor kwaliteit en verrassing. In De Cleenne Mossel in Bruinisse kan de jonge kok helemaal los 

Het scheelde maar een haar of Nando van As (26) uit Bruinisse had de rest van zijn leven sleutelend onder de motorkap van auto's doorgebracht. Maar op ‘t nippertje koos de Bruenaar, die als peuter al de goedkeuring van wijlen topkok Cas Spijkers kreeg, voor de horeca. Sinds kort is hij het culinaire brein achter brasserie De Cleenne Mossel. ,,In de keuken kan ik mijn creativiteit kwijt. Dat kon ik in de autotechniek niet.”